2013-07-30 08:43 #0 av: HafvetsQvarn

Äntligen är det dags för européspecial igen! Denna gång blir det lite norr ut i Borlänge i samband med Dalälvskattens utställning. Planeringen är i full gång och på denna sida finns den senaste informationen.

Datum:

Lördagen den 28 september i samband med Dalälvskattens utställning.

Plats:

Borlänge. Om ni vill samåka från t.ex. Stockholm eller inte hittar lokalen hör av er till någon i styrelsen så gör vi vårt bästa för att hjälpa till. Ett tips för samåkning är att lägga ut en förfrågan på Européringens forum!

Domare:

Européerna kommer att fördelas på 2-3 domare beroende på antal anmälningar, för att ge en bra europépanel i slutändan. Européerna döms först på dagen. Inbjudna domare är Glenn Sjöbom, Donatella Mastrangello och Sebastian Pruchniak.

Anmälningstid:

22:a juli-15 augusti, se mer detaljer om betalning på DÄKs utställningsinbjudan.

Upplägget:

Det blir många olika aktiviteter under dagen:

Domarens bästa och europépanel

Varje ordinarie domare tar ut sin bästa europé som sedan möts i en egen panel som äger rum strax efter den ordinarie kat III panelen. Europépanelen kommer att bedömas av minst två domare.

Kostnadsfritt.

Specialklasser

Vi kommer att ha 5 specialklasser under dagen och dessa bedöms av kat III-domaren Elin Hoffner. Specialklasserna är:

Bästa färg
Bästa haka
Bästa topp/panna
Bästa pälskvalitet
Bäst balanserade kropp

Specialklasserna kostar 25kr/st eller 100 kr för att deltaga på alla (per katt). Detta betalas på plats.

Monter och fika

Självklart har ER som vanligt en monter där vi år visar upp vår nya fina roll up. Vi bjuder på fika på morgonen för européutställare och fotograferar européer så mycket vi hinner!

Priser

Priser mottages tacksamt till vinnande katter och eventuellt till ett lotteri. Prisansvarig: Kerstin Sundberg

Vill du hjälpa till?

Det finns många stora och små uppgifter både innan och under dagen om ni är intresserade utav att hjälpa till! Kanske baka en kaka eller fotografera? Hör av er till styrelsen! Självklart hoppas vi att alla medlemmar hjälper till att fylla montern med trevliga människor och att vi tillsammans gör denna dag till något alldeles extra!

Européringens styrelse hoppas på en givande och trevlig dag tillsammans! Mer information finns på Dalälvskattens hemsida http://dalalvskatten.se/.