Annons:
Etikettmånadens-europ
Läst 2707 ggr
HafvetsQvarn
9/29/13, 8:56 AM

S*Aniratax Gold Rush Bästa europé

Annons:
Aniratax
9/30/13, 6:11 AM
#1

Tack Aurora! 🙂 Igår tog han dessutom BIS med alla röster i panelen.

Kjallans
9/30/13, 7:43 AM
#2

Hur kan denna katt bli Bästa Europé när Tokai fanns på plats. Det är för mig en gåta…..men svaret kanske finns att finna.

Aniratax
9/30/13, 8:19 AM
#3

Spännande kommentar eftersom Barbro Helmer sade att Gordon är väldigt lik Tokai som ung och Eva bekräftade att det finns vissa likheter. Det var för övrigt Glenn Sjöbom som valde Gordon framför Tokai och Glenn älskar verkligen Tokai. Jag förstår inte hur du kan uttala dig så om en katt som du aldrig sett i verkligheten.

Kjallans
9/30/13, 8:28 AM
#4

För spetsiga öron bl.a. för att vara europé. Räcker ju att man tittar på bilden.

Aniratax
9/30/13, 8:38 AM
#5

Han har inte spetsiga öron men han har däremot tofsar 🙂

Du får tycka precis vad du vill Eva men jag skulle aldrig kunna döma ut en katt på det viset utan att ha sett katten i verkligheten. Som tur var hade vi en riktigt trevlig utställningshelg och Tokai var nominerad båda dagarna. Han är en väldigt fin katt med ett helt underbart temperament! Jag tycker att alla européer höll en väldigt hög kvalitet och vi hade fem katter i panel på lördagen, alla klasser utom ungdjur.

HafvetsQvarn
9/30/13, 10:43 AM
#6

Men Eva, nu tycker jag att du går för långt. Du som själv brukar säga att vi i Stockholm är dåliga på att gratta de i söder för framgångarna (vilket inte stämmer). Genom dit uttalande klankar du ner på att hela domarkåren på DÄK att de skulle vara inkompetenta och sårar dessutom ägare och uppfödare till den vackra vinnaren. Utöver bästa europé fick denna katt två röster i panel på lördagen och förlorade mot lotten, och fick alla röster på söndagen och blev BIS. Jag som har sett katten kan intyga att han är en värdig vinnare med alla detaljer på rätt ställe i fin harmoni. Jag gillar också Tokai mycket men glädjer mig också över att han har så många fina ättlingar som går bra på utställningarna. Det är väl fantastiskt att det finns vackra européer som vinner över Tokai, det är ju väldigt lovande för framtiden. Tänk om han fortfarande jämt var den bästa vid 11 års ålder, det vore väl inte så bra för rasen egentligen? Dessutom var Tokai ju i panel båda dagarna så någon dålig helg var det väl inte?

För att ta några exempel från helgen som var!

Zelda blev domarens bästa hos Glenn (tillsammans med Golden Rush), morfars morfar är Tokai

Jakaranda blev NOM och fick pris för bäst balanserade kropp, hennes farmors far är Tokai

Den fantastiskt vackra Indiana Jones blev domarens bästa europé och också NOM, farfars morfar är Tokai

Irma Pigen fick pris för bästa färg och hon har också farfars morfar i Tokai.

Listan kan göras lång och jag tycker vi ska försöka se positivt på detta och faktiskt ha en trevligare ton mot varandra.

Annons:
Silverblommans
9/30/13, 1:26 PM
#7

Håller med Aurora, man kan tycka vad man vill. Det är roligt om kanske nån annan än Tokai vinner nån gång, hur fin han än är.

Att vi nedsvärtar varandra är definitivt inte bra för rasen.

Lusali
9/30/13, 2:26 PM
#8

Grattis Johanna, till de fina resultaten! Det hade varit så roligt att vara där och se alla de vackra katterna. Unga som gamla!

/Marlene

Kjallans
9/30/13, 2:28 PM
#9

Jag grattar visst de som vinner om de är på samma utställning som jag är så kom inte och säg annat.

Jag blev förvånad att Tokai inte vann!

Han är i mina ögon sätt den snyggaste Europén som finns och detta säger jag inte bara för att jag är nära vän med ägarna. I mitt tycke är han den snyggaste.

Jag klankar inte ner på somarkåren. Jag blev bara förvånad över att det inte blev Tokai. Jag vet hur mycket han har blivit lovordad på alla utställningar och att slå honom är inte lätt, detta gäller inte bara Europé rasen utan alla kategori III raser han har mött i panelerna.

Tror inte att det kommer att finnas någon så snygg Europé som Tokai på många många år.

Kjallans
9/30/13, 2:34 PM
#10

Ber om ursäkt om "tonen" var fel.

Silverblommans
9/30/13, 5:24 PM
#11

Vi har väl alla våra favoriter 😉🌺 det ska man självklart ha.

Kjallans
9/30/13, 5:56 PM
#12

Klart att man ska ha och få lov att ha!

Aniratax
9/30/13, 7:41 PM
#13

Tack Marlene! Du får lova att du kommer till nästa européspecial.

Annons:
HafvetsQvarn
9/30/13, 8:13 PM
#14

Ja visst får man ha favoriter! En av mina är din Chanelle Eva, hon är nog en av Tokais snyggaste avkommor och helt i klass med honom i mitt tycke! 🙂

Upp till toppen
Annons: